وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی، شورای معادن و هم ‌اندیشی با فعالان اقتصادی استان کرمان عنوان کرد:

حذف کامل امضاهای طلایی وزارت صنعت، معدن و تجارت تا هفته آینده/ رشد ۵۰ درصدی صادرات در سه ماه نخست سال

علیرضا رزم ‌حسینی با اشاره به انجام بیش از ۲۰ سفر استانی در مدت کوتاه تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: مایه تأسف است که نفت داریم ولی همچنان مردم پیرامون مناطق نفتخیز کشور فقیر هستند؛ حال آن‌که در تمام دنیا شرکت‌های برتر همواره متولی رشد و توسعه محیط پیرامونی خود و درصدد توانمند سازی مردم و توسعه کسب و کار مناطق فعالیت‌شان هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حذف امضاهای طلایی که در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته بود، به سرانجام رسیده و تنها دو امضای طلایی مانده که تا هفته آینده آن‌ها را هم برمی‌داریم.

به‌ گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی کرمان ، علیرضا رزم ‌حسینی روز جمعه با بیان این مطلب در نشست مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی، شورای معادن و هم ‌اندیشی با فعالان اقتصادی استان کرمان با درود به روح شهدا و سیدالشهدای شهیدان شهید سردار قاسم سلیمانی اظهار داشت: مردم چشم اغماض به کارگزاران خود داشته باشند که تا حد توان‌شان کار کردند و امیدواریم کارگزاران بعدی خدمات بیشتری ارائه دهند.

وی افزود: نمایندگان استان کرمان از همدلی و همراهی خوبی با سایر بخش‌ها برخوردارند و با محوریت امام جمعه وحدت شکل گرفته و امیدواریم که کرمان استانی برخوردار باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: این وزارتخانه با ۳۸ درصد تولید ناخالص داخلی و ۴۰ درصد اشتغال کشور یکی از وزارتخانه‌های مهم کشور است و با وجود شرایط سخت ناشی از جنگ تمام عیار اقتصادی دشمنان و شیوع اپیدمی کرونا توانست توفیقات بسیاری را در حوزه‌های صنعتی و معدنی کشور حاصل نماید.

رزم حسینی ادامه داد: در آبان سال گذشته با محوریت و سماجت وزارت صنعت، معدن و تجارت، برگشت اختیارات و اقتدار وزارت اتفاق افتاد و صادرکنندگانی که در راهروهای دادگاه التماس می‌کردند و یا حتی محکوم شده بودند، پرونده‌های‌شان به این وزارتخانه برگشت.

وی بیان کرد: صادرکنندگان به‌عنوان افراد ممتاز کشور تلقی می‌شوند و بر اساس فرهنگ دینی ما باید به‌عنوان مجاهد اقتصادی تقدیر شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: امروز کارخانه‌ای نداریم که به علت نبود مواد اولیه تعطیل باشد و طی سه ماهه نخست سال جاری رشد صادرات در کشور ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته و ۱۴۶ میلیون تن کالا جابه‌جا شده است.
 
رزم حسینی با اشاره به شرایط سخت معیشتی کشور اظهار داشت: گرانی وجود دارد و ما متأسفیم، اما ریشه‌های گرانی شفاف است و مربوط به حجم نقدینگی و نرخ دلار در کشور است و بقیه عامل‌ها، فرعی هستند و در شرایط گرانی، سفره مردم را کوچک کرده است.

وی با اشاره به انجام بیش از ۲۰ سفر استانی در مدت کوتاه تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: مایه تأسف است که نفت داریم ولی همچنان مردم پیرامون مناطق نفتخیز کشور فقیر هستند؛ حال آن‌که در تمام دنیا شرکت‌های برتر همواره متولی رشد و توسعه محیط پیرامونی خود و درصدد توانمند سازی مردم و توسعه کسب و کار مناطق فعالیت‌شان هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از طرح شهر اقتصاد مقاومتی قلعه‌ گنج و موفقیت‌های به‌دست آمده در دوران مدیریت رئیس سابق بنیاد مستضعفان نیز یاد کرد و گفت: استاندار باید از معین‌های اقتصادی مناطق مختلف کرمان مطالبه کند، زیرا پیشرفت کشور در گرو مطالبه گری و عافیت گریزی است.

رزم ‌حسینی اضافه کرد: استان خراسان رضوی در اقتصاد مقاومتی پیشگام شده و بخش خصوصی خراسان در زمینه توسعه مناطق مختلف استان فعال شده است. بنابراین در کرمان هم باید در کنار شرکت‌های فعال معدنی، مسئولیت‌های اجتماعی دیگر بخش‌های خصوصی را نیز احیاء و فعال نماییم.

وی با تأکید بر این‌که کشورها را با شرکت‌ها می‌سازند و نه با دولت‌ها ادامه داد: دولت‌ها نمی‌توانند مردم را بسازند و این در شراطی‌ است که خدمات زیربنایی، کار دولت‌هاست که نظام جمهوری اسلامی نیز خدمات ارزشمند بسیاری را در مناطق مختلف و حتی مناطق دورافتاده کشور در بخش زیرساخت‌ها انجام داده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: با طرح آزادسازی ۶ هزار معدن غیرفعال بر اساس قانون و مقررات مورد مزایده سراسری و عمومی قرار می‌گیرند و در این زمینه نمی‌توانیم پارتی بازی کنیم و مردم می‌توانند به‌صورت شفاف در مزایده معادن شرکت کنند.

رزم حسینی با اشاره به این‌که اختیارات وزارت صنعت، معدن و تجارت را گام‌ به‌ گام به استان‌ها داده‌ایم و تردید نکنید تا جایی که بتوانیم این مهم را ادامه می‌دهیم، یادآور شد: ۴۵۱ هزار میلیارد تومان موافقت نامه سرمایه ‌گذاری با شرکت‌های برتر کشور در قالب طرح سرمایه گذاری اقتصاد مقاومتی را منعقد کرده‌ایم و امیدواریم تا دقایق آخر خدمت، این رقم را با مشارکت یکصد شرکت برتر کشور به یک میلیون هزار میلیارد تومان برسانیم.

وی بیان کرد: صنعت متوجه شد باید آب مورد نیاز خود را تأمین کند و در این زمینه انتقال آب از خلیج‌ فارس کلید خورد و با وجود مخالفت‌ها اما شاهد انتقال آب هستیم و امروز نیز آماده دریافت مجوز تولید ۱۰ هزار و ۴۰ مگاوات برق در سراسر کشور هستیم تا کارخانجات و نیروگاه‌ها و شرکت‌های ما برق مورد نیاز را خودشان تأمین ‌کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که امور استان کرمان را می‌توان با ۶۰ هزار میلیارد تومان سپرده مردمی این استان به بهترین نحو پیش برد، گفت: زمانی که استاندار کرمان و خراسان رضوی بودم، وقتم را صرف دریافت بودجه از دولت نکردم و از بخش خصوصی برای پیشبرد طرح‌ها بهره بردم.

رزم حسینی با تأکید بر این‌که نمی‌خواهم بحث سیاسی کنم، افزود: دستگاه قضا کار خیلی خوبی انجام داده و پشت اقتصاد کشور قرار گرفته و منجر به دلگرمی سرمایه گذار شده است؛ بنابراین اقتصاد کشور رشد می‌کند.

وی همچنین با تأکید بر این‌که حذف امضاهای نکبت ‌بار طلایی در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است، اضافه کرد: ریشه‌های فساد در امضاهای طلایی بود و مقابله با این فساد خیلی سخت بود و نمی‌دانید شبکه فساد چه امکاناتی دارند؟ با این وجود تنها دو امضای طلایی مانده که تا هفته آینده آن‌ها را هم برمی‌داریم و هر کسی در ایران خواست فولاد و کنستانتره بزند، به شرط تأمین خوراک توسط خودشان می‌توانند بروند و بزنند و وزارت صنعت، معدن و تجارت دیگر هیچ امضای طلایی ندارد.

۳۰ هزار میلیارد تومان در صنایع دانش ‌بنیان کرمان سرمایه ‌گذاری می‌شود
استاندار کرمان نیز در این نشست با اشاره به سرمایه‌ گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومانی در فعالیت‌های دانش‌ بنیان نوین کرمان گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت با کلیت طرح احداث این شرکت‌های دانش بنیان، مخالفتی نداشته است.

علی زینی‌ وند افزود: ریل‌ گذاری خوبی در حوزه‌های مختلف این استان اجرا شده که تا پیش از استقرار دولت سیزدهم باید ادامه یابد.

وی با اشاره به این‌که این سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به کرمان، سومین سفر وی از زمان مدیریت رزم حسینی در این وزارت بوده است، اضافه کرد: پروژه‌هایی که در کرمان به بهره ‌برداری رسیده، حاصل برنامه‌های علیرضا رزم‌ حسینی در دوره تصدی استانداری کرمان بوده که از روز گذشته در مناطق محروم جنوب این استان افتتاح شد.

استاندار کرمان ادامه داد: اجرا و بهره‌ برداری از این طرح‌ها، مناطق محروم جنوب استان کرمان را متحول می‌کند.

زینی وند یادآور شد: فضای همدلی و هم‌ افزایی مناسبی در استان کرمان شکل گرفته که می‌تواند زیربنای توسعه این خطه شود.

وی تأکید کرد: همچنین در این راستا عملیات اجرایی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه در قالب سرمایه‌ گذاری جدید در استان کرمان آغاز می‌شود.

استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: جبران خلاء بیمه‌ای یک هزار و ۷۰۰ کارگر در زغال سنگ به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ لذا ظرفیت‌های قانونی را باید ابتدا سنجید و در صورت نداشتن مغایرت قانونی در مصوبه ذکر کرد.

زینی وند با اشاره به احداث پروژه کمربندی کرمان افزود: ۶۰ درصد این طرح توسط جهاد نصر انجام می‌شود و ۴۰ درصد را دولت مشارکت می‌کند.

وی اضافه کرد: شرکت جهاد نصر پیشنهاد کرده ۴۰ درصد از سهم خود را واگذار کند که مس و گل گهر آن را بپذیرند، لذا باید ابتدا این پیشنهاد به مجمع این شرکت‌های معدنی استان برود.

اختیارات معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به کرمان واگذار شود
در ادامه این نشست، رئیس مجمع نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که اختیارات معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به این استان واگذار شود، شاهد جهش بزرگی در این حوزه خواهیم بود.

شهباز حسن پور بیگلری افزود: این اقدام در صورت اجرا، موجب فعال سازی معادن جنوب استان و توسعه یافتگی می‌شود.

وی با اشاره به این‌که مسئولیت اجتماعی در تمام دنیا یکی از وظایف شرکت‌های مادر تخصصی است، اضافه کرد: برخی از شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و نیاز به دستورات وزارت صنعت، معدن و تجارت داریم.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بافت، رابر و ارزوئیه استان کرمان با وجود این‌که زادگاه سردار دل‌هاست، از سیستان و بلوچستان وضعیت اقتصادی بدتری دارند که باید به آن مناطق نیز توجه شود.

حسن پور بیگلری با اشاره به رتبه نامطلوب استان کرمان در بومی سازی قطعات و تجهیزات شرکت‌های خصوصی تأکید کرد: مقرر شد که در مشاغل خرد و خانگی با محوریت اتاق بازرگانی کرمان و بانک رسالت تا پایان امسال ۱۲ هزار فرصت شغلی ایجاد شود که باید ۱۰ هزار فقیر شهرستان سیرجان و بقیه استان را پوشش دهیم.

وی اظهار داشت: بانک رسالت ۷۳۵ هزار فقره تسهیلات پرداخت کرده که ۲۵ درصد آن مربوط به استان کرمان بوده که ظرفیتی ارزشمند است.

رئیس مجمع نمایندگان مردم استان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استان کرمان مشکل زمین ندارد، اما اعتبار خرید آن، دغدغه سرمایه گذار شده و تجهیز کارگاه در شهرک صنعتی به علت تأمین زمین نافرجام مانده و این درحالی است که احداث این کارگاه‌ها فعالیت بومی سازی دارند.

حسن‌ پور بیگلری افزود: دغدغه اصلی بازرگانان استان کرمان کارت بازرگانی است و کارخانه روغن فریکو ماه‌هاست که نمی‌تواند مواد اولیه خود را وارد کند که این مشکل باید رفع شود.

وزارت صنعت، معدن و تجارت خلاء برنامه ششم توسعه را به وضعیت استاندارد رساند
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت به کمک برنامه ششم توسعه شتافت و با دستور وی خلاء این برنامه را به وضعیت استاندارد رساند، اما این دستورات نیاز به پیگیری و نظارت دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین جلالی افزود: تقاضا داریم کمیته نظارت بر اجرای دستورات در وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گیرد که طرح‌ها و مصوبات وزیر صنعت، معدن و تجارت به ثمر بنشیند.

وی اضافه کرد: نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی جنوب شرق، نیاز کشور است، اما محقق نشده و حقوق معادن برای کمربندی رفسنجان و جاده زرند ـ رفسنجان به کلافی سردرگم تبدیل شده است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیشنهاد می‌شود دستورات تابع شورای برنامه‌ریزی استان کرمان باشد و استاندار نظارت بر آن داشته باشد که مصوبات اجرایی شود.

آب آشامیدنی شهر کرمان تأمین می‌شود
در بخش دیگر این نشست نیز نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که آب آشامیدنی شهر کرمان تأمین می‌شود گفت: انتقال یک خط لوله برای تأمین آب آشامیدنی مردم شهر کرمان اختصاص یافته که اجرای این طرح به یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

محمد مهدی زاهدی افزود: سازمان برنامه و بودجه، ۵۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار را از محل ماده (۵۶) می‌پردازد.

وی اضافه کرد: همچنین مقرر شد مابقی منابع مالی این پروژه، توسط صنایع کرمان تأمین شود و شرکت ملی مس ایران باید سرمایه گذاری خود را در این استان بیشتر کند و رسالت اجتماعی خود را افزایش دهد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: معادن بزرگ اعتباراتی برای استان کرمان بگذارند تا اشتغالزایی مورد نیاز محقق شود.

زاهدی با بیان این‌که استان کرمان در مدرسه سازی از متوسط کشور پایین تر است، یادآور شد: کمبود مدرسه در این شهر از میانگین استان بیشتر و کرمان نیز از میانگین کشور در سرانه مدرسه پایین تر است.

وی اظهار امیدواری کرد صنایع و معادن استان کرمان کمک کنند و هرکدام بخشی از جبران این مشکل آموزشی استان را برعهده بگیرند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مدیریتی واحد در کشور نداریم، بیان کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نباید معدن کاری کند و تعدد سیستم‌های اجرایی برای کاری است که متولی خاص دارد.

زاهدی اظهار داشت: به‌زودی عملیات اجرایی فاز نخست پتروشیمی کرمان با حمایت وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار کرمان آغاز می‌شود.

وی تصریح کرد: کرمان ظرفیت تولید خودروی برقی را دارد و تولید آن در نشستی جداگانه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کلید زده می‌شود، زیرا نیاز کشور است و این‌که در توسعه صادرات می‌تواند مؤثر واقع شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ۴۰۰ میلیارد تومان طرح در جنوب کرمان افتتاح کرد
نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان پروژه‌های جنوب استان کرمان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار کرمان روز گذشته افتتاح شد.

ذبیح‌ الله اعظمی افزود: راه اندازی این پروژه‌ها ۳۴۱ شغل مستقیم و یک هزار شغل غیرمستقیم در جنوب کرمان ایجاد می‌کند که اعتقاد داریم از خدمات دولت تدبیر و امید و نظام جمهوری اسلامی است که باید همه منصف باشیم.

وی اضافه کرد: معادن موجود مس، سنگ آهن، سنگ‌های ساختمانی در شهرستان‌های جیرفت و عنبر آباد نیاز به تأمین خوراک دارند که با همکاری وزیر صنعت، معدن و تجارت از محل معادن دولت تأمین شود.

نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فعالیت معادن منطقه بحر آسمان و ساردوئیه بدون برق امکان پذیر نیست که با همکاری وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت تأمین شود.

اعظمی با اشاره به ضرورت راه اندازی صنایع جنبی کشاورزی یادآور شد: در صورتی که بتوانیم تسهیلات کم بهره برای این صنایع فراهم کنیم، تعداد بسیاری از کشاورزان آمادگی ایجاد صنایع را دارند و با تسهیلات ۱۸ درصد این فرآیند امکان پذیر نیست.

وی بیان کرد: سنگ‌های تزئینی به‌صورت خام فروشی از منطقه خارج می‌شود که نیاز به سرمایه گذاری بیشتری در این حوزه وجود دارد.

یک میلیارد دلار از واردات فولاد کشور داخلی‌ سازی شد
در بخش دیگر این نشست نیز رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با تولید الکترودهای گرافیکی ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار واردات صنعت فولاد کشور را در استان کرمان داخلی سازی کردیم.

محمد رضا پورابراهیمی داورانی افزود: این اقدام اکنون اجرایی شده و دو پایه مواد نفتی و زغال دارد که اولویت تأمین مواد اولیه این محصول را در استان کرمان بگذاریم.

وی اضافه کرد: در ارتباط با تولید کربن فعال از زغال نیز می‌توانیم فرآیند تولید بعدی را انجام دهیم که پربازده است و تفاهم نامه همکاری برای خرید کربن فعال در استان کرمان در دستور کار قرار گرفته که تولید آن دانش بنیان می‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت پیگیری برگزاری مزایده‌های معدنی محدوده‌های غیرفعال این استان ادامه داد: معادنی که حبس شدند و می‌توانند به مجموعه اشتغال، تولید و خلق ثروت در استان بیانجامند، باید به سرعت عملیاتی شوند.

پورابراهیمی داورانی با تأکید بر این‌که بی ‌آبی در استان کرمان بیداد می‌کند، بیان کرد: استاندار پرتلاش کرمان ۱۰۰ میلیارد تومان برای تأمین آب استان تخصیص داد و افتخار داریم که استاندار تمام‌ وقت‌ خود را به استان اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: درخصوص مشاغل خرد و کوچک توافقی با شرکت‌های بزرگ انجام می‌دهیم که با ایجاد اشتغال‌های خرد و کوچک و با حمایت جدی شرکت‌های معدنی و صنعتی این استان عملیاتی می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به توافق مجمع نمایندگان کرمان با شرکت‌های بزرگ یادآور شد: این استان ۱۲ هزار شغل برای این بخش درنظر گرفته، ‌لذا برای تأمین منابع مالی آن باید اقدام شود.

صادرات کرمان ۵۲ درصد افزایش یافت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست گفت: صادرات واحدهای صنعتی، معدنی و کشاورزی کرمان به ۲ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۹ رسید که ۵۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن رشد داشته است.

مهدی حسینی‌ نژاد افزود: این استان رتبه دوم رفع تعهدات ارزی را با اجرای ۹۱ درصد آن کسب کرد؛ این آمار درحالی است که میانگین استان‌ها ۷۲ درصد بوده و در این خصوص در رتبه دوم کشور قرار گرفتیم.

وی اضافه کرد: فصل صادرات است و اگر مشکل بازه زمانی و رفع تعهدات ارزی برطرف نشود، محصول پسته دچار چالش می‌شود. از این رو پیشنهاد شده رفع تعهد ارزی برای سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ تا پایان آبان تمدید شود که صادرکنندگان ما دچار چالش نشوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: ظرفیت معدنی خوبی داریم، اما پیمانکاران امکانات افراد دارای کارت تولیدی را دریافت نکرده‌اند و تنها کارت بازرگانی دریافت می‌کنند.

حسینی‌ نژاد بیان کرد: پیشنهاد می‌شود، شرکت‌های پیمانکاری با پیگیری سازمان توسعه تجارت این موضوع را دنبال کنند که از شمول کارت بازرگانی پیمانکار خارج شده و به سمت واحد تولیدی بروند که از مزایای تولید در صادرات خود استفاده کنند.

وی اظهار داشت: در ترکمنستان ‌عوض کردن کامیون‌ها کشور را دچار چالش کرده که بایستی با کمک و همکاری وزارتخانه‌های مرتبط این موضوع را حل و فصل کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: همچنین تاجیکستان واردات کالاهای خود را به علت تحریم‌ها از کشور افغانستان می‌گیرد.

حسینی‌ نژاد اضافه کرد: عمده مشکلات زغال سنگ سنوات و تخصیص سختی کار به این مشاغل است که یک هزار و ۷۰۰ نفر از کارکنان این شرکت‌ها مشمول آن نشده است.

وی ادامه داد: بایستی به این چالش توجه شود که از محل شرکت زغال سنگ با همکاری وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌توان آن را رفع کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: ایجاد ارزش افزوده در صنعت زغال سنگ با صنایع دانش بنیان در دنیا ۳۰۰ مرحله پیش رفته و ما تا دو مرحله زغال خام و کک پیشرفت داشتیم که تفاهم نامه مرحله سوم تولید این محصول امروز در زرند مصوب می‌شود.

سه هزار میلیارد تومان طرح راه سازی کرمان در دست اجراست
در ادامه این نشست، مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان نیز گفت: سه هزار میلیارد تومان پروژه راه سازی در دست احداث در این استان وجود دارد که با استفاده از اعتبارات دولتی، مراحل اجرایی را می‌گذراند.

علی حاجی زاده افزود: حمل و نقل صنایع و معادن بخش بسیاری از بهره برداری و خسارت و ایمنی راه‌ها را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: تقاضا داریم که این زیرساخت‌ها از محل ۲ درصد اعتبارات معادن تعیین تکلیف شود که چه بخشی از درآمدهای معادن به راه‌ها تخصیص می‌یاید.‌

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان تصریح کرد: عملیات اجرایی برخی از راه‌های این استان از جمله محور کرمان ـ زرند ـ راور بیش از ۱۰ سال قبل آغاز شده اما کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که با همکاری صنایع و معادن می‌توان ‌در این حوزه فعالیت را توسعه داد.

شرکت‌های معدنی کرمان به سمت صنایع تجدید پذیر بروند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان نیز در این نشست گفت: شرکت‌های صنعتی و معدنی این استان باید به سمت ایجاد صنایع تجدید پذیر بروند تا با اتمام منابع، اشتغال و تولید در استان حفظ شود.

سید مهدی طبیب زاده افزود: استان کرمان اقتصاد مبتنی بر منابع دارد و روزی این معادن تمام می‌شوند، لذا وزارت صنعت، معدن و تجارت با ابلاغ دستورالعمل لازم، سرمایه‌ گذاری‌ها را به سمت دانش بنیان هدایت کند که این حوزه نیز در دستور کار قرار گیرد.

وی اضافه کرد: منابع حاصل از فعالیت صنعتی و معدنی استان کرمان باید در بخش‌های دیگر سرمایه گذاری شود که این فرآیند، آینده استان را تضمین کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان ادامه داد: وزارتخانه‌ها با تأسی از وزیر صنعت، معدن و تجارت ۸۰ درصد مشکلات بخش خصوصی که در استعلامات از تهران است، را به استان تفویض کنند.

طبیب زاده تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان پایلوت کشور واکسیناسیون شرکت‌های معدنی و صنعتی را با اتکاء به منابع خودشان در دستور کار قرار دهد که این امر بخش وسیعی از استان را با سرعت قابل قبولی واکسینه می‌کند.

وی اظهار داشت: تمامی پهنه‌های بزرگ معدنی در انحصار شرکت‌های دولتی است و سرمایه گذاری بخش خصوصی به علت نداشتن معدن بزرگ ناقص می‌ماند که سهمیه‌ای از مواد اولیه معدنی نیز در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان افزود: رساندن سطح آموزشی استان کرمان به استاندارد نیازمند توجه جدی است و شرکت‌ها باید در آن مشارکت جدی و جهادی داشته باشند.

طبیب زاده اضافه کرد: سرانه آموزشی استان کرمان از متوسط کشور پایین تر است که این چالش باید با همکاری بنگاه‌های اقتصادی رفع شود.

وی ادامه داد: تفاوت نرخ سنگ آهن منابع بسیاری را از استان خارج می‌کند و این درحالی است که باید درصد قابل قبولی از این منابع استان در زیرساخت‌ها هزینه شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان تصریح کرد: شاخص‌های توسعه پایدار در استان کرمان‌ از متوسط کشوری پایین تر است، درحالی که این استان در برخورداری از منابع فرصت مناسبی دارد.

جمعی از معاونان و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی و شهرستانی در سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان کرمان وی را همراهی می‌کردند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *